Circulair bouwen, waar begin ik?

donderdag 15 oktober 2020

De bouwsector verslindt grondstoffen. We weten allemaal dat dit zo niet door kan gaan. Een steeds groter deel van de toekomstige bouwmaterialen zal daarom circulair zijn en, in enige vorm, al een eerder leven hebben gehad. Veel bedrijven zien deze ontwikkeling en willen ermee aan de slag. Maar hoe kun je dit als individueel bedrijf oppikken? Het vraagt namelijk om een flinke omschakeling, zowel in- als extern.
Balance & Result is door een bouwmaterialenhandel als adviseur ingeschakeld om hen te helpen bij hun ontwikkeling naar een circulaire, toekomstbestendige onderneming. Er is een brede verkenning uitgevoerd naar de vraag naar bouwmaterialen, het aanbod van vrijkomende materialen en de marktstructuur. Deze verkenning is uitgevoerd in samenwerking met andere partijen uit de bouwsector. 

Business canvas

De resultaten van deze marktverkenning vormen de basis voor het bedrijf om pragmatische keuzes te maken. De kansen zijn in beeld gebracht en ingekleurd met behulp van een business canvas. Zo zijn ideeën ontstaan voor repaircafe’s met klanten en platforms voor incourante voorraden. Voor circulaire businesscases is samenwerking nodig met andere partijen in de keten. Het is een uitdaging om circulaire businesscases te ontwikkelen die voor alle getrokken partijen winst opleveren. Voor veel bedrijven is dat een ontdekkingstocht. Een belangrijke vraag daarbij is ‘Welke kansen en welke partners passen bij jouw bedrijf?’.

Meer weten?

Wilt u hier meer van weten? Stuur dan een e-mail aan Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl) of bel 0570 – 62 84 74.

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.