Succesvol inschrijven & aanbesteden

Met de KANO-methodiek meer grip op uw commerciële effectiviteitLogo_PAS2_BR

Hebben uw commerciële inspanningen te weinig rendement? Bent u te weinig succesvol bij uw aanbestedingen? Weet u blijkbaar niet de juiste snaar te raken bij uw opdrachtgever? Is uw aanbieding te weinig onderscheidend in de ogen van de klant? Tijd om er met andere ogen naar te gaan kijken!

De juiste snaar raken

In veel moderne aanbestedingen gaat het niet alleen om prijs maar zeker ook om eigen prijs/kwaliteit. Aanbieders wordt gevraagd  een onderscheidende aanbieding in te dienen. Maar wat is een ‘onderscheidende aanbieding’?

In deze PAS2-Training leert u systematisch naar uw aanbieding te kijken met de ogen van uw klant. Daarbij maken we u bekend met een beproefde LEAN-techniek. Heel eenvoudig en zeer inzichtelijk. Daarin bekijken we welke bouwstenen er in uw aanbiedingen zitten, en hoe u erin slaagt om uw klant te verrassen. En we leren vooral ook goed te kijken naar de vraag van de klant. Want elke winnende aanbieding begint met goed luisteren.  

Met KANO meer grip op uw commerciële effectiviteit

De KANO methodiek helpt uw organisatie om bewust bekwaam te worden in het commerciële proces. De KANO-methodiek (onderdeel van de LEAN-toolbox) geeft u grip op de kwaliteit van uw aanbieding. Het is een praktische methodiek om uw aanbieding waardevoller en betekenisvoller te maken. Het gaat hierbij om zowel de inhoud van uw aanbieding als om de omschrijving van uw aanbieding. Daarnaast leert de methodiek ook waaraan u uw tijd en moeite het beste kunt besteden.  

Commercieel team aan het stuur

KANO is een instrument om uw propositie tegen het licht te houden en te optimaliseren. Het toepassen is een teamactiviteit waarbij de elementen in uw propositie het huidige proces worden gevisualiseerd. Als het team bekend is met deze techniek, dan kan ze er zelf mee verder.

Diverse bouwbedrijven wonnen er hun aanbestedingen mee

Meerdere bouwbedrijven zijn in hun aanbesteding succesvol geworden na het toepassen van deze methodiek. Na een aanvankelijke training hebben ze het toegepast, met directe scores tot gevolg. De geleerde manier van denken maakt ook dat ze tot steeds betere aanbiedingen komen.

Met PAS2-KANO snel aan de slag

In deze PAS2-Training leren u en uw medewerkers de KANO-methodiek toepassen op uw informatie verwerkende processen, zoals b.v. de werkvoorbereiding. Na afloop van deze training zijn ze in staat verspillingen in het proces te detecteren en verbeteringen zelf structureel door te voeren.

Contact

Voor meer informatie over deze PAS2-training of het maken van een afspraak neemt u contact op met Paul Kuijpers via p.kuijpers@balance-result.nl of telefoonnummer 0570 – 62 84 74.

Praktisch toepasbaar voor u en uw team, zowel intern als extern.