Gaat ook Oost Nederland Half time – Bouwen?

dinsdag 23 augustus 2016

De nieuwe A1 van Amsterdam richting Almere/Amersfoort is open! Maar wat hebben we allemaal gedaan afgelopen weekend? We hebben een verbindingsweg van de A9 naar de A1 aangelegd. Weggebruikers rijden bij knooppunt Diemen over de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij Muiden hebben we het breedste aquaduct van Europa opengesteld. En de oude spoorbrug Muiderberg hebben we gesloopt en de nieuwe verplaatst. Bekijk de werkzaamheden van Prorail en Rijkswaterstaat aan de spoorbrug:

Heeft u ook met grote belangstelling gekeken naar inwerkingstelling van de nieuwe spoorbrug Muiderberg over de A1? In één weekend wordt er een andere schakel ingevoerd in de infrastructuur. Het blijft intrigerend. Al eerder berichtten wij ook over de snelle verbreding van de A12 Utrecht – Arnhem, klik hier.
 
Bouwen in de helft van de tijd, dat is een trendbreuk met de manier waarop infraprojecten altijd werden gerealiseerd. Sneller en efficiënter, en met veel minder hinder. En dat gaat zeker niet alleen over grote projecten van Rijkswaterstaat of Prorail. Landelijk is er het initiatief ‘Halftime’, waarin ook gemeentes en provincies worden ondersteund om eens met open blik naar de versnelling van hun bouwtijden te kijken. Het gaat dan ook om halftime-aanpak bij de aanleg van rotondes of van pleinreconstructies, en dus niet alleen om mega projecten. De halftime-aanpak heeft veel maatschappelijke betekenis. Natuurlijk is er nu al aandacht voor het snel realiseren, maar door met ‘Half time’ technieken te werken blijkt het nog wezenlijk worden geoptimaliseerd. De Infra sector verdiept zich zo ook steeds meer in de LEAN filosofie, die in andere sectoren al zoveel voordelen heeft opgeleverd. Balance & Result roept ook gemeentes en provincies in Oost Nederland op om meer met half time te gaan doen.

Neem met ons contact op voor meer informatie.

Beelden zeggen meer dan woorden.