Leren en verbeteren met PAS2-training

maandag 18 mei 2015

De mogelijkheden van effectief samenwerken worden nog onvoldoende benut. Dit terwijl de hiervoor benodigde kennis en ervaring vaak al lang in huis zijn! Er is vaak te weinig tijd of expertise om dit in praktijk te brengen. Daarom biedt Balance & Result u graag de helpende hand. Onder de noemer ‘PAS2’ bieden wij u handige gereedschappen om zowel uw interne als externe samenwerking te verbeteren.

BIM resulteert in andere processen201405_nieuwsbrief_lego_game2014-05-23-085255

Het draait tegenwoordig steeds meer om nieuwe manieren van samenwerken. De markt vraagt om totaaloplossingen. Dit vergt een andere manier van samenwerken, leidinggeven en gebruiken van informatie dan we gewend zijn. Als de eerste stappen van vernieuwing zijn gezet, dan blijkt de doorvoering in de rest van de organisatie vaak traag. Informatie en kennis die op de ene plek in de organisatie worden opgedaan, bereiken de andere afdelingen niet. En dat terwijl de hele organisatie van ieder project kan leren. Om de bestaande informatie en kennis beter en effectiever te benutten zijn nieuwe vaardigheden nodig, die onder begeleiding structureel in de werkwijze van het bedrijf kunnen worden ontwikkeld en aangeleerd.

PAS2 in de praktijk

Onlangs organiseerde Balance & Result-adviseur Willem Pel hiervoor een PAS2-training bij een van de klanteLogo_PAS2_BRn. Met de training ‘Makigami: meer waarde – minder verspillingen – meer rendement’ leerden de medewerkers in korte tijd een handige methodiek om verspillingen tegen te gaan in informatieverwerkende processen. Het resultaat was een efficiëntere werkvoorbereiding met behulp van de BIM-systematiek. De medewerkers weten door de PAS2-training hoe zij hun eigen kennis en ervaring kunnen inzetten bij het optimaliseren van het voorbereidingsproces. Ook zien de medewerkers het belang van in één keer goed de informatie te verstrekken. De klant kon de methodiek direct na de training toepassen in de eigen situatie en het eigen proces.

Kort, maar krachtig

Dát is PAS2! In korte tijd maakt u kennis met handige tools en methodieken om uw eigen vraagstukken en problemen beter te begrijpen en deze op te lossen. Leren door te doen! Onder begeleiding van adviseurs van Balance & Result leren zowel u als uw medewerkers om (de vaak al aanwezige) kennis en ervaring om te zetten naar concrete verbeterpunten en handelingen om de samenwerking intern én extern te verbeteren.

Contactlearning by doing

Meer weten over PAS2-trainingen? Neem dan contact op met Balance & Result via Miriam Nijhof of via telefoonnummer 0570- 628474.

PAS2: Anders samenwerken, ander leiderschap! 

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.