Marktconsultatie levert provincie inzicht

zaterdag 21 november 2015

Marktconsultatie levert provincie belangrijke adviezenDe provincie Overijssel wil de kennis van de markt meer gaan benutten. Niet alleen van de grote bedrijven, maar ook van MKB-bedrijven. Hoe betrek je het midden- en kleinbedrijf nu het beste?  15 bedrijven werden uitgenodigd voor een zogenaamde ‘marktconsultatie’.

De bijeenkomst werd voorbereid en voorgezeten door Paul Kuijpers van Balance & Result, die als facilitator ook de nodige kennis over dit onderwerp meenam. Vooral met goed doorvragen bleek dat wel van belang. De deelnemers waren unaniem te spreken over deze aanpak van de provincie. Men had de gelegenheid om de belemmeringen voor MKB-bedrijven te benoemen. De provincie kon aangeven welke behoefte er bij de hen leeft. In een levendige discussie is in een aantal rondes in beeld gebracht hoe de provincie het beste met geconstateerde belemmeringen kan omgaan.

De consultatie leverde de provincie heel concrete adviezen op. Ook is duidelijker geworden waar de markt de belemmeringen ziet. Deze waren anders dan vooraf gedacht. De provincie zal deze werkvorm als opdrachtgever vaker toe gaan passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij delen graag onze opinies met u om samen stappen te zetten in deze veranderende wereld.