Advisering en begeleiding bij ontwikkelen business plan

woensdag 11 januari 2012

Elk jaar rond de zomer start de directie van de regionale vestiging van een bouwconcern met het ontwikkelen van hun businessplan voor het komende jaar. Het managementteam doet dit normaal gesproken zelf, maar deze keer schakelde het Balance & Result in om het te begeleiden.

Als onafhankelijk adviseur was Balance & Result in staat om onderwerpen bespreekbaar te maken die in de vestiging vaak discussie opleverden of juist gemeden werden. Volgens het managementteam zorgde de begeleiding door een neutrale adviseur ervoor dat moeilijk bespreekbare onderwerpen open op tafel kwamen en dat er beter naar elkaar werd geluisterd. Het maken van businessplannen is een vak dat Balance & Result verstaat. Daardoor kon adequaat worden gewerkt:

  • Het structureren (en coƶrdineren) van het strategievormingsproces: in logische stappen komen tot een doordacht businessplan.
  • Het begeleiden van het management in het strategievormingsproces: er als neutrale gespreksleider zorg voor dragen dat alle onderwerpen open op tafel komen, dat het team naar elkaar luistert en toewerkt naar een gedeelde ondernemingsvisie.

Balance & Result loodste het managementteam door het proces, met als resultaat een gedeelde visie die goed is uitgewerkt en houvast geeft voor het verder ontwikkelen van het bedrijf.

Meer weten?

Bel (0570-628474) of mail Jan Straatman (j.straatman@balance-result.nl)

Toegevoegde waarde leveren door samen met de opdrachtgever kritisch en enthousiast aan de slag te gaan met de praktijk.