Prestatiemeting, hoe werkt dat?

maandag 16 november 2015

prestatiemetingHoe kunnen projectteams leren om beter te gaan presteren? Hoe sturen ze tussentijds op hun prestaties? Welke visuele dashboards kunnen ze daarvoor gebruiken?

Lerend projectteam

Met deze vraag is een groep bedrijven waaronder Balance & Result aan de slag geweest in het initiatief Ketensamenwerking-Zuid. Welke informatie heeft een lerend projectteam nodig om de eigen prestaties te kunnen optimaliseren? Er is onder andere een aantal renovatieprojecten geëvalueerd Daaruit is gebleken dat er verschillende methodieken worden gebruikt die soms verrassend eenvoudig kunnen zijn. Maar veel projectteams bleken nog zoekende.

Waar kan het beter?

Belangrijk doel is om inzichtelijk te maken waar het beter kan. Opvallend is dat de prestatiemeting ook het samenwerkingsgedrag beïnvloedt. Een frequente  prestatiemeting versterkt het teamdenken en de teamverantwoordelijkheid. Het stimuleert de individuele teamleden om hun verantwoordelijkheid te nemen. Dit versterkt de principes van ‘horizontaal organiseren’. Het ontlast de projectleider en biedt mogelijkheden om de samenwerking anders vorm te geven.

Ervaringen delen

De ervaringen van de betrokkenen bij Ketensamenwerking Zuid worden in workshopvorm beschikbaar gesteld.

Wilt u hier meer over weten of wilt u er ook mee aan de slag?We helpen u graag.

Neem contact op met:
Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl). U kunt ons bellen op 0570-628474.

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.