‘Meer rendement’-foto

zaterdag 12 december 2015

De_Meer_rendement-fotoMisschien kent u het wel. Het hele jaar door hard werken en dan blijkt de winst op het eind van het jaar toch door uw vingers geglipt. Zou dat komen door de slechte markt? Of kan uw organisatie beter presteren?

Rendementsanalyse

Een bouwonderneming vroeg ons recentelijk om een analyse te maken, samen met hun werknemers onder het motto “Het rendement moet omhoog!” Zo hebben we gezamenlijk een ‘foto’ genomen van een aantal projecten, en de sterkes en de verbeterpunten op een rijtje gezet. Daarbij is gekeken wat de structurele punten zijn, die ook voor toekomstige projecten bepalend zullen zijn.

Gewoonten die rendement kosten

Als vanzelf stuitten we op allerlei gebruiken en werkwijzen die in deze organisatie ‘gewoon geworden’ waren, maar wel het rendement drukken zonder dat iemand zich daarvan bewust wat. Deze punten worden nu door de werknemers stap voor stap aangepakt. Het blijkt te helpen als een buitenstaander de ‘foto’ maakt en verbeterpunten bespreekbaar helpt maken.

Wilt u van uw organisatie ook een foto? Wij doen dat graag. Bel (0570-628474) of mail Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl)

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.