LEAN denken op de werkvloer

donderdag 08 januari 2015

LEAN_denken_op_de_werkvloerJe kan de gewenste verbeteringen in de managementruimte wel bedenken, maar hoe krijg je de organisatie zover dat ze er serieus mee aan de slag gaan? Verbeteren blijft vaak steken in een duwproces, waarin alle mensen wordt gevraagd om afwijkingen via een papiertje te melden, om er vervolgens nauwelijks meer iets van te horen.

Gelukkig zijn ook veel organisaties bezig om hun medewerkers op werkvloerniveau flink te activeren. Dingen die zij zelf bedenken worden ook veel gemakkelijker gerealiseerd. Dat betekent ook dat de werkvloer aan het denken wordt gezet. Uiteraard naast de normale werkzaamheden. Daar zijn aansprekende werkvormen voor. Games kunnen hier ook een prima rol in spelen.

Een aansprekende achtergrond is de veelgeprezen publicatie van ‘Gung Ho’ (Kenneth Blanchard). ‘Gung Ho’ is de Chinese term voor enthousiast en geïnspireerd samenwerken. Kenneth Blanchard vertelt in deze bestseller op eenvoudige manier een aantal belangrijke principes van samenwerken, die ook direct naar de (bouw)praktijk kunnen worden vertaald. Balance & Result is enthousiast en werkt graag stapsgewijs met deze Gung Ho principes.

Graag denken we met u mee om ook alle niveaus van uw organisatie te betrekken in de verbeterprocessen.

Wanneer u vragen heeft, neem dan contact op met Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl) of bel 0570-628474.

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.