Van brandjes blussen naar stabiele productieprestaties

donderdag 08 januari 2015

Van_brandjes_blussen_naar_een_stabiele_produktieprestatiesMisschien herkent u het? Leidinggevenden in het bouwbedrijf, die toch een belangrijk deel van hun tijd besteden aan het blussen van brandjes en geen tijd hebben voor ‘preventie’. Uitvoerders die heel hard werken, maar niet toekomen aan een goede rondgang over de bouwplaats. Iedereen weet dat hij in de foute film zit, hoe kom je eruit?

Als LEAN adviseurs mogen wij het dankbare werk doen om organisaties in een andere status te brengen. Een status waarin er heel veel en snel wordt geproduceerd, en waar anderzijds ook een merkwaardige rust in de organisatie is. Organisaties die hun processen op orde hebben, die in staat zijn om beter te anticiperen op verstoringen of die maatregelen hebben genomen om verstoringen te voorkomen. Waar de werkvoorbereiding netjes op tijd klaar is, waar een strakke planning houvast biedt aan iedereen, en waar de wet van afspraak = afspraak ook daadwerkelijk wordt gevolgd. Natuurlijk vraagt dat een goede structuur en ook veel discipline van de medewerkers. Het leidt uiteindelijk ook tot een organisatie die haar afspraken met klanten daadwerkelijk waarmaakt, en die haar verspillingen tot een minimum weet te beperken. Dat vraagt om bewustwording op alle niveaus (ook bij de onderaannemers), en vraagt zeker om mensen die de verbeteringen in hun organisatie ook weten te borgen. Bedrijven zijn immers niet op zoek naar eenmalige successen, maar zijn gebaat bij structurele verbeteringen.

Wilt u weten hoe we ook met uw organisatie continue verbeterstappen met uw mensen kunnen maken? Meer weten? Neem dan contact op met Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl) of bel 0570-628474.

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.