Beter voorbereiden voor meer bedrijfsrendement

dinsdag 15 december 2015

Beter_voorbereiden_met_meer_bedrijfsrendementHet succes van een bouwproject wordt bij de start bepaald, in de eerste fase van het project. Genoeg reden om eens systematisch te kijken naar de mogelijkheden om optimale condities te creëren voor dat succes.

Benut verbeterpotentieel

In de praktijk zit er bij veel bedrijven een enorm verbeterpotentieel: tijdige en juiste aandacht voor de klant, een efficiënt inkoopproces en afstemming van alle uitvoeringsdetails met alle bouwpartners. Men neemt zelden de tijd om dat te ontdekken en meer aandacht te geven aan de mogelijkheden om dat te optimaliseren. Onder tijdsdruk neemt men faalkosten op de koop toe en neemt men genoegen met een matig rendement.

Verbeteringen spelenderwijs ontdekken

Er is nu een nieuwe game beschikbaar waarmee het team de verbeteringen spelenderwijs kan ontdekken. Onder leiding van LEAN-coaches kijkt het voorbereidingsteam opnieuw -met andere ogen- naar hun processen. Men kijkt door ‘het brilletje’ van de LEAN-principes en ontdekt wat er beter kan.

Game in bedrijf

Balance & Result ging met deze game aan de slag bij een bouwbedrijf. Met veel enthousiasme kwamen de deelnemers met verbeterideeën en pasten deze stap voor stap toe. Andere verbeteringen vroegen meer tijd en vasthoudendheid.
Door de game ervoeren de deelnemers dat de bestaande organisatie met weinig moeite veel beter kan presteren, zonder dat dit leidt tot meer stress en werkdruk. Met iets meer tijd, aandacht en anders kijken, creëer je zowel voor de klant, als voor de uitvoerende bedrijven en het team een WIN-WIN situatie.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Kuijpers (0570-628474) of p.kuijpers@balance-result.nl).

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.