Amsterdam koppelt OZB aan energieprestatie

donderdag 21 juli 2016

De gemeenteraad van Amsterdam wil de onroerendezaakbelasting (ozb) koppelen aan het energielabel van woningen. Hoe energiezuiniger het huis, hoe lager de ozb dan wordt. In de blog van Jan Straatman is al eens een pleidooi gehouden om sterkere prikkels in te voeren voor met name particuliere woningeigenaren om hun huis energiezuinig te maken. Het urgentiegevoel is nu namelijk niet hoog, waardoor het vaak bij praten en goede bedoelingen blijft.

Een laag ozb-tarief voor huizen die energiezuinig zijn, stimuleert de eigenaar om zijn huis aan te pakken. Het is daarbij naar de mening van Jan Straatman van belang dat woningeigenaren ondersteuning krijgen bij het verbeteren van hun huis en dat de energie-index zorgvuldig wordt vastgesteld. De verwarring die is ontstaan bij de invoering van het verplichte energielabel bij verkoop verdient namelijk geen herhaling.
De verantwoordelijke wethouder Udo Kock (FinanciĆ«n, D66) zal gaan bekijken hoe de koppeling van energie-index en ozb-tarief kan worden geregeld.

Bron: NU.nl

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.