Opzichter 2.0 bij woningcorporaties

donderdag 07 september 2017

Woningcorporaties veranderen hun werkwijze in hoog tempo. Vroeger zetten ze vastgoedprojecten  met bestek en tekeningen op de markt. Tegenwoordig schakelen ze  co-makers in die de vastgoedprojecten opnemen, voorbereiden en uitvoeren, vaak inclusief bewonerscommunicatie en kwaliteitsborging.
Dat betekent veel voor de interne organisatie van woningcorporaties: andere rollen, werkzaamheden en informatiestromen. Denk bijvoorbeeld aan de rol van opzichters als schakels in een succesvolle samenwerking met marktpartijen. Als aanspreekpunt van bouwers moeten zij zich terdege bewust zijn van de betekenis van prestatiecontracten voor hun taken en verantwoordelijkheden. Dat geldt ook voor het samenwerkingsgedrag dat hoort bij een grotere verantwoordelijkheid van de markt. Ook het samenspel met collega’s verandert. Voor veel opzichters is dat een flinke omslag.    
.

In samenwerking met woningcorporaties heeft Balance & Result een in-company training ontwikkeld om opzichters te trainen in hun nieuwe rol bij prestatiecontracten. De praktijkgerichte training versnelt de ontwikkeling van opzichters als professioneel opdrachtgever en helpt hen om bewust bekwaam te worden.

Meer weten?

Bel met 0570-628474 of e-mail Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl).

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.