Manifest ‘Proef de ruimte’ opgediend!

donderdag 13 juli 2017

Op 7 juli 2017 werd het Manifest ‘Proef de ruimte’ feestelijk uitgeserveerd tijdens een bijeenkomst van De Woonkeuken in het Provinciehuis in Zwolle. Het manifest is een handreiking voor lokale politici om de leefbaarheid te verbeteren door leegstand aan te pakken en vastgoed duurzaam en circulair te transformeren. Het is daarmee voeding voor de partijprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
.
Het bestuurscentrum van het Provinciehuis in Zwolle was voor de gelegenheid omgetoverd tot een soort ‘Preuvenemint’ waar de deelnemers zich de uiteenlopende ideeën en recepten rondom leegstand konden laten smaken. Het was een bron van inspiratie met veel vernieuwende ideeën voor een toekomstbestendige woon-, werk- en leefomgeving. 
.

Het Manifest ‘Proef de ruimte’ is samengesteld door een toonaangevend netwerk van directies en bestuurders uit de Overijsselse bouw- en vastgoedwereld. Het is tot stand gekomen tijdens speciale bijeenkomsten, genaamd De Woonkeuken, waar de participanten zich het hoofd braken over leegstand, energietransitie en circulaire transitie. Op www.woonkeukenoverijssel.nl zijn de uitkomsten daarvan terug te vinden. Lokale politici en schrijvers van partijprogramma’s kunnen zich laven aan receptuur en kooklessen en deze benutten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
.

Het netwerk van hoogleraren, wethouders, corporatiedirecteuren en beslissers uit de vastgoedwereld gaat door met hun zoektocht naar nieuwe inzichten en blijft deze met elkaar delen in bijeenkomsten van De Woonkeuken.

Meer weten?

Meer weten over het Manifest van De Woonkeuken? Kijk op de website van De Woonkeuken. Lees ook de bijdrage aan het Manifest van Jan Straatman over Circulair bouwen, renoveren of transformeren. Of bel (0570-628474) of e-mail Jan Straatman (j.straatman@balance-result.nl)

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.