Grote belangstelling voor Praktijkdag Kwaliteitsborging

donderdag 24 november 2016

“Eindelijk aandacht voor iets dat de bouwwereld gaat innoveren: borging van de kwaliteit van hetgeen is gebouwd!”

Zo maar één van de reacties uit de bomvolle zaal bij de Praktijkdag over private kwaliteitsborging, gezamenlijk georganiseerd door Nieman Kwaliteitsborging en Balance & Result. Met veel praktijkvoorbeelden vanuit de gezichtspunten van architect, bouwer, installateur, borger en instrumentaanbieder zijn de deelnemers meegenomen in de veranderingen die op komst zijn. Dagvoorzitter Hajé van Egmond gaf de aanwezigen een toelichting op de status en betekenis van het wetsvoorstel. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden?

“Vergelijk het met de APK van auto’s. De keurmeester keurt uw auto binnen de regels van de wet en de overheid kijkt steekproefsgewijs mee of de keuring binnen die regels is uitgevoerd.”

Hoewel de wet nog wacht op definitieve bekrachtiging door de Tweede Kamer, mocht de Praktijkdag rekenen op een brede belangstelling. De zaal zat vol met 250 deelnemers! Bouwbedrijven, toeleveranciers, architecten en opdrachtgevers kregen een duidelijk beeld van wat deze nieuwe wet gaat betekenen voor hun werkwijze. En voor hun kansen.

“Onze particuliere opdrachtgevers waarderen enorm hoe we nu de kwaliteit aantoonbaar maken. Ze zijn beter betrokken in de kwaliteitskeuzes” zo was de ervaring van een architectenbureau, dat enthousiast was over hun ervaringen in hun pilot.

Op de informatiemarkt lieten de deelnemers zich informeren over ondersteunende diensten van kwaliteitsborgers en over ICT-systemen. Dat is relevant, want naar verwachting zal de nieuwe wet al op 1 januari 2018 in werking treden .

grote_belangstelling_voor_praktijkdag_kwaliteitsborging_nieman_kwaliteitsborgi

Gezien het succes en de behoefte aan praktische informatie over kwaliteitsborging, wil de organisatie een versie 2.0. organiseren in het voorjaar van 2017. Mogelijk in combinatie met enkele verdiepingsworkshops. Voorinschrijving is al mogelijk via info@niemankwaliteitsborging.nl.

Persbericht, Utrecht 24 november 2016

Meer weten over kwaliteitsborging ? Bel (0570-628474) of e-mail Paul Kuijpers (p.kuijpers@balance-result.nl)

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.