Digi(s)tale berichten

dinsdag 04 oktober 2016

digistale-berichtenDe volgende stap naar slimmer samenwerken in de staalbranche!

Staal is hét halffabrikaat of product voor toepassing in de bouw. Om deze positie in de toekomst te behouden, zal de staalbranche competitief moeten zijn ten opzichte van alternatieve producten. Daarom zetten partijen in de bouwbranche gezamenlijk in op meer innovatie door middel van slimme digitale samenwerking.

De uitdaging

Binnen veel bedrijven is de digitalisering al ver doorgevoerd. De uitdaging om digitalisering binnen de keten en tussen ketens verder door te voeren is inmiddels opgepakt.

Om met behulp van software (digitaal) communiceren tussen ketenpartijen efficiënter te kunnen faciliteren, is een gezamenlijke actie vanuit de branche noodzakelijk. In een pilot zijn de navolgende activiteiten opgepakt:

  • Classificatie (definitie van de eigenschappen van product en bewerkingen)
  • Identificatie (leveranciersonafhankelijk branche-artikelnummer)
  • Standaard berichten (artikel, product, bestelling, order, levering, kwaliteitsregistratie en factuur)

Het is aan de markt om daarmee product- en procesinnovaties en nieuwe verdienmodellen te realiseren.

We gaan het wiel niet opnieuw uitvinden

De pilot richt zich op het toepassen van standaarden die zich in de praktijk hebben bewezen (Ketenstandaard.nl, Sales in de Bouw en ETIM). Voor H- en I-profielen is dit uitgewerkt en geïmplementeerd in de software van INAD, Matrix, Liemar, Construsteel en Datamex. De pilots zijn uitgevoerd met staalproducenten, handelaren en staalverwerkers onder leiding van Willem Pel (Balance & Result). De pilots zijn op de Nationale Staalbouwdag gepresenteerd.

Wat levert dit de staalbranche op?

Naast verlaging van de transactiekosten, is de staalbranche met digi(s)tale berichten in staat meer toegevoegde waarde te leveren.

Meer weten? Bel (0570-628474) of mail Willem Pel (w.pel@balance-result.nl)

Belangrijke nieuwsberichten vanuit ons en onze omgeving.