Met enthousiasme en plezier werken

Weten wat ieders krachten en zwakten zijn. Dingen die je weinig energie geven zullen vaker ook minder goed en snel gerealiseerd worden. Hoe goed werkt jouw team? 

Feedback vragen en krijgen

Ben je een perfectionist die pas om hulp of feedback vraagt als het tot in de puntjes uitgewerkt/af is. 
1. Leren om eerder feedback te vragen, want samen kom je verder.
2. Als je feedback krijgt waarvan jij heel goed weet dat je dat nog moet doen, maar de ander denkt dat je daar niet aan denkt/vergeten bent. Kan dit hoge frustraties opleveren. 

Ken jij jezelf?

Ben je meer de persoon die houdt van deadline en heb je dus juist een stok achter je rug nodig? Oftewel heb je liever dat iemand regelmatig vraagt hoever je bent?

Ben je degene die fouten of problemen niet durft uit te spreken? Creëer een open sfeer waarin iedereen voelt dat vragen altijd kan. 

Druk, druk, druk!

Iedereen is druk druk druk. Jij doet al een stukje van een project/opdracht, maar je hebt feedback nodig en dat komt maar niet. Wat moet je dan doen? De probleemeigenaar helder maken: jij wilt toch ook dat het project/product afgerond wordt? Wat heeft de ander nodig om jou feedback te geven.

Het is per taak en bekwaamheid afhankelijk of je meer neigt naar de perfectionist of de optimist “het komt wel goed”.

Helderheid creëren

Wat wordt wel en niet veroorloofd in jouw team / organisatie? Is alles helder voor zowel jou als collega’s? Vooral ook belangrijk is om helder te maken wat niet helder is. Weet je niet wat anderen er van vinden als je thuis werkt? Vraag het dan “gewoon”. En wat doe je met het antwoord dat je krijgt? Wat nou als het antwoord het tegenovergestelde is van het gene waar jij je goed bij voelt en energie van krijgt? 

Alles komt samen

Hier komen dus heel veel dingen samen; zowel situationeel leiderschap, teambuilding, kennis van eigen en andermans persoonlijkheid, timemanagement.

Meer weten?

Wil jij ook met meer enthousiasme en plezier werken? Ben jij ook klaar met altijd maar de verantwoording moeten afleggen? Bel (0570-628474) of mail Nienke Geessink (n.geessink@balance-result.nl)

Praktisch toepasbaar voor u en uw team, zowel intern als extern.